ΝΙΚΟΣ ΨΥΧΑΣ

Ο Νίκος Ψύχας γεννηθηκε στην Αθήνα το 1983 οπου και μεγάλωσε.

 Ξεκίνησε τις σπουδές του στις Αθλητικές Επιστήμες το 2000 στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ ΣΕΡΡΩΝ) όπου και ολοκλήρωσε τις   σπουδές του το 2005 έχοντας 1 υποτροφία για το έτος 2003 σαν 2ος καλύτερος μαθητής της χρονιας.

 Ειδικεύτηκε σε δραστηριότητες κλειστού χώρου (Aerobic, Pilates, Βάρη, Μυική Ενδυνάμωση). Επίσης, ειδικεύτηκε στην Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή   (Άτομα με ιδιαιτερότητες - Ειδική Αγωγή).

 Το 2008 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του πρόγραμμα στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Προγραμμα Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης με τίτλο "Ανθρώπινη Απόδοση & Υγεία" με κατεύθυνση την Προπονητική και ειδίκευση την Εργοφυσιολογία. Στο διάστημα των Μεταπτυχιακών  του Σπουδών, ασχολήθηκε με εργομετρικές μετρήσεις σε κωπηλάτες και ποδοσφαιριστές στο εργαστήριο φυσιολογίας της άσκησης στο Πανεπιστήμιο των  Σερρών υπο την επίβλεψη του καθηγητή του κυρίου Ι.Βραμπα.

 Η μεταπτυχιακή του διατριβή και η έρευνα έλαβε χώρα στο εργομετρικό κέντρο του Πανεπιστημίου των Σερρών και ειχε τίτλο: "Περισσεια Οξυγόνου και  ρυθμός απομάκρυνσης Γαλακτικου Οξέος έπειτα απο εξαντλητική άσκηση κατα τη διάρκεια Παθητικής και Ενεργητικής Αποκατάστασης".

 Ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές του σπουδές και ενώ ήταν έτοιμος να συνεχίσει σε διδακτορικό επίπεδο, αναγκάστηκε να διακοψει για τις στρατιωτικές   του υποχρεώσεις. Μεταξύ 2009 και 2013, εργάστηκε σε πολλά Γυμναστήρια και Δήμους.

 Tο 2011 ξεκίνησε το πρόγραμμα σπουδών "Βοηθός Φυσικοθεραπευτή - Υπεύθυνος Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας" ολοκληρωνοντας το, το 2013 και  λαμβάνοντας την κρατική πιστοποίηση τον Φεβρουάριο του 2015.

 Η εμβάθυνση με την μέθοδο Pilates πραγματοποιήθηκε ολοκληρώνοντας το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της Power Pilates (Comprehensive Program) με όλα τα μηχανήματα της μεθόδου, την κλασική μέθοδο Pilates όπως αυτούσια την δίδαξε ο ίδιος ο Joseph Pilates. Εχει παρακολουθήσει πολλά workshops με πολλούς δασκάλους μεταξύ των οποίων η Kathryn Ross-Nash, ο Bob Liekens, η Blossom Leilani Crawford, Dana Santi, Gloria Gasperi, Tony Balongo, ενω συνεχίζει και συμμετέχει κάθε χρόνο στα σεμινάρια της Kathryn Ross-Nash σε New York City & Florida.

 Η μέθοδος Pilates εχει μια μοναδικότητα. Αποκαλύπτει όλες τις αδυναμίες σε ένα σώμα ανεξαρτήτου ηλικίας - φυσικής κάταστασης γιατί το δυναμώνει σαν σύνολο μέσω της κίνησης. Η κίνηση που προκαλείται απο την μέθοδο Pilates δεν προκαλεί πόνο αλλα ανακούφιση και αποσυμφόριση. Και καθώς η κίνηση συνεχίζει, το σώμα αλλάζει - δυναμώνει, και όσο δυναμώνει τόσο θεραπεύεται.

 ''Οι αλλαγές σε ένα σώμα γίνονται μέσω της κίνησης, και η κίνηση θεραπεύει'' (Joseph Pilates).


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Μαραθωνοδρόμου 77

Μαρούσι

15124

Ελλάδα

EMAIL
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ