ΝΙΚΟΣ ΨΥΧΑΣ

Ο Νίκος Ψύχας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983 όπου και μεγάλωσε.

 Ξεκίνησε τις σπουδές του στις Αθλητικές Επιστήμες το 2000 στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ ΣΕΡΡΩΝ) όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2005 έχοντας 1 υποτροφία για το έτος 2003 σαν 2ος καλύτερος μαθητής της χρονιάς.

 Ειδικεύτηκε σε δραστηριότητες κλειστού χώρου (Aerobic, Pilates, Βάρη, Μυϊκή Ενδυνάμωση). Επίσης, ειδικεύτηκε στην Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή   (Άτομα με ιδιαιτερότητες - Ειδική Αγωγή).

 Το 2008 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό του πρόγραμμα στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης με τίτλο "Ανθρώπινη Απόδοση & Υγεία" με κατεύθυνση την Προπονητική και ειδίκευση την Εργοφυσιολογία. Στο διάστημα των Μεταπτυχιακών  του Σπουδών, ασχολήθηκε με εργομετρικές μετρήσεις σε κωπηλάτες και ποδοσφαιριστές στο εργαστήριο φυσιολογίας της άσκησης στο Πανεπιστήμιο των  Σερρών υπό την επίβλεψη του καθηγητή, κυρίου Ι.Βραμπα.

 Η μεταπτυχιακή του διατριβή και η έρευνα έλαβε χώρα στο εργομετρικό κέντρο του Πανεπιστημίου των Σερρών και είχε τίτλο: "Περίσσεια Οξυγόνου και  ρυθμός απομάκρυνσης Γαλακτικού Οξέος έπειτα απο εξαντλητική άσκηση κατά τη διάρκεια Παθητικής και Ενεργητικής Αποκατάστασης".

 Ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές του σπουδές και ενώ ήταν έτοιμος να συνεχίσει σε διδακτορικό επίπεδο, αναγκάστηκε να διακόψει λόγω των στρατιωτικών του υποχρεώσεων. Μεταξύ 2009 και 2013, εργάστηκε σε πολλά Γυμναστήρια και Δήμους.

 Tο 2011 ξεκίνησε το πρόγραμμα σπουδών "Βοηθός Φυσικοθεραπευτή - Υπεύθυνος Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας" ολοκληρώνοντας το 2013 και λαμβάνοντας την κρατική πιστοποίηση τον Φεβρουάριο του 2015.

 Η εμβάθυνση με την μέθοδο Pilates πραγματοποιήθηκε ολοκληρώνοντας το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της Power Pilates (Comprehensive Program) με όλα τα μηχανήματα της μεθόδου, την κλασική μέθοδο Pilates όπως αυτούσια την δίδαξε ο ίδιος ο Joseph Pilates. Έχει παρακολουθήσει αμέτρητα workshops με πολλούς δασκάλους μεταξύ των οποίων η Kathryn Ross-Nash, ο Bob Liekens, η Blossom Leilani Crawford, Dana Santi, Tony Balongo και Gloria Gasperi ενώ συμμετείχε κάθε χρόνο απο το 2016 - 2019 στα σεμινάρια της Kathryn Ross-Nash σε New York City & Florida.

Τον Ιούλιο του 2019 ξεκίνησε το Master Program Pilates Teacher με δασκάλα και τελικά μέντορά του Gloria Gasperi όπου και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων τον Νοέμβριο του 2022 με σκοπό να εμβαθύνει τις γνώσεις του στην κλασική μέθοδο Pilates αλλά και να εκπαιδεύει νέους δασκάλους που θέλουν να μάθουν την μέθοδο όπως αυτούσια διδάχθηκε απο τον ιδρυτή Joseph Pilates.

Τον Οκτώβριο του 2021 ξεκίνησε στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο το βασικό πρόγραμμα σπουδών Φυσικοθεραπείας (BSc Physiotherapy) σε συνεργασία με το Queen Margaret University διάρκειας 4 ετών όπου και συνεχίζει μέχρι και σήμερα.

 Η μέθοδος Pilates έχει μια μοναδικότητα. Αποκαλύπτει όλες τις αδυναμίες σε ένα σώμα ανεξαρτήτου ηλικίας - φυσικής κατάστασης γιατί το δυναμώνει σαν σύνολο μέσω της κίνησης. Η κίνηση που προκαλείται απο την μέθοδο Pilates δεν προκαλεί πόνο αλλά ανακούφιση, αποσυμφόρηση και ελευθερία στο σώμα. Καθώς η κίνηση συνεχίζει, το σώμα αλλάζει - δυναμώνει, και όσο δυναμώνει τόσο θεραπεύεται.

 ''Οι αλλαγές σε ένα σώμα γίνονται μέσω της κίνησης, και η κίνηση θεραπεύει'' (Joseph Pilates).


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Δολιανής 11

Μαρούσι

15124

Ελλάδα

EMAIL
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ