Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ PILATES


Ο Joseph Hubertus Pilates γεννήθηκε 9 Δεκεμβρίου του 1883 στο Monchengladbach,  μια μικρή πόλη της Γερμανίας κοντά στο Dusseldorf. Ως παιδί ήταν ασθενικός και έπασχε από άσθμα, ραχίτιδα και ρευματικά. Ο πατέρας του ήταν μεταλλουργός και ενθουσιώδης γυμναστής ενώ η μητέρα του ασχολείτο με ολιστικές θεραπείες. Για να ξεπεράσει τις αδυναμίες του άρχισε από παιδί να ασχολείται με την άσκηση. Κρυβόταν στο δάσος όπως έλεγε ο ίδιος και παρατηρούσε την κίνηση των ζώων.

 

Άρχισε να ασκείται τόσο με δυτικές όσο και με ανατολικές μορφές εκγύμνασης όπως yoga και πολεμικές τέχνες. Στα 14 του είχε αναπτύξει ένα τόσο δυνατό σώμα, που πόζαρε για χάρτες ανατομίας.

 

Εξελίχθηκε σε δεινό boxer, δύτη και skier.  Το 1912 πήγε στην Αγγλία για να συνεχίσει περαιτέρω την εκπαίδευσή του ως boxer. Τότε ήταν που εργάστηκε και σε τσίρκο ως ακροβάτης.

 

Το 1914 και μετά το ξέσπασμα του Ά Παγκοσμίου Πολέμου, τον βρίσκει στο Λάνκαστερ κρατούμενο μαζί με άλλους ανεπιθύμητους σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Εκεί άρχισε να διδάσκει τους συγκρατουμένους του πάλη και αυτοάμυνα. Ήταν τότε που ξεκίνησε να εφαρμόζει την μέθοδό του που ο ίδιος ονόμασε “Contrology”. Δούλεψε σαν νοσοκόμος προσπαθώντας να βοηθήσει τους κρατουμένους να διατηρήσουν την καλή τους φυσική κατάσταση και να επιβιώσουν των δύσκολων συνθηκών διαβίωσης. Έτσι άρχισε να χρησιμοποιεί τα ελατήρια από τα κρεββάτια και να επινοεί μηχανήματα για να εφαρμόσει αποτελεσματικότερα την μέθοδό του.

 

Μετά το τέλος του πολέμου επέστρεψε στη Γερμανία και εκπαίδευσε την Στρατιωτική Αστυνομία του Αμβούργου. Την ίδια εποχή άρχισε να δουλεύει με προσωπικούς του πελάτες και ήρθε σε επαφή με μεγάλους κινησιολόγους και χορευτές της εποχής όπως ο Rudolf von Laban και η Mary Wigman.

 

To 1925 αποφάσισε να μεταναστεύσει στην Αμερική. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού του γνώρισε την γυναίκα του Clara που ήταν παιδαγωγός.

 

Μαζί το 1926 άνοιξαν το πρώτο studio στη Νέα Υόρκη στην 8η Λεωφόρο.

 

Στο κτίριο που στεγάστηκε το studio του, υπήρχαν αρκετές σχολές χορού και αίθουσες για πρόβες παραστάσεων κι έτσι γνωρίστηκε με τον διάσημο χορογράφους Balanchine.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Δολιανής 11

Μαρούσι

15124

Ελλάδα

Email
ΤηλεφωνΟ